af Webmaster Thursday den 30 May 2002 kl. 21:49 [ Andet ] Digit-Life har testet 40-speed CDRW-brændere fra Asus, Teac og Plextor. Endvidere er resultater medtaget fra 32-speed brændere fra TDK og Philips samt en 24-speed brænder fra Aopen. Vi har kigget nærmere på, hvilken CDRW-brænder, som klarede sig bedst.
Bemærk, vi vil i denne artikel udelukkende kommentere resultater fra 40-speed CDRW-brænderne. Lad os straks hoppe hen til bøffen, og kigge på de første resultater:
CDWINBENCH 99 CD-ROM OVERFØRSESRATE (højest er bedst)
Ovenstående test viser overførselsrate på en CD's inderste spor, hvor omkredsen og dermed overførselsraten er langt mindre end på de yderste spor. Både Asus og Teac brænderne kan levere op til 48x læsehastighed mht. alm. cdrom'er, og vinder derfor over Plextor med 15%. Lad os se, om det samme gælder på en cd's yderste spor:
Atter klarer Teac sig fremragende og napper guldpokalen foran snuden på Plextor. Både Teac og Plextor er langt foran Asus, men alt under 3% er dog glimrende. Asus brændere har tidligere været plaget af dårlig ydelse i denne henseende, men meget tyder således på, at Asus har gjort et stort stykke arbejde i denne henseende.
Plextor er ikke ligefrem førende i denne test, men balancerer på kanten til det uacceptable. Teac imponerer derimod atter med en søgetid, som andre drev kun kan drømme om. Hvis vi sætter Plextors søgetid til 100%, så har Asus 58% og Teac 36%. Og skal du læse mange små filer fra en CD, så betyder dette, at Plextor kan være ca. dobbelte så langsom som Asus, og næsten tre gange langsommere end Teac. Ovenstående test er fokuseret på afspilning af almindelige cdrom'er. De fleste køber dog ikke en 40-speed CDRW-brænder blot for at læse cdrom'er, men derimod for at brænde cdrom'er og cd-rewriteables (cdrw). Lad os derfor se, hvor godt disse brændere klarer sig i denne mere vigtige henseende:
Endnu en sejr til Teac, der med 189 sekunder var 5% og 14% hurtigere end hhv, Asus og Plextor. Så atter må Plextor nappe sidstepladsen. Lad os se, hvorledes drevene klarer at brænde en cdrw-skive med 10-speed:
Denne gang var Plextor med helt i front og deler 1. pladsen med Teac. Asus er dog kun 2% langsommere, hvilket næppe betyder meget for mange. Teac-drevet havde dog markante problemer med overburn, mens Plextor og Asus klarede sig fint (resultater ikke vist her). Så planlægger du at brænde mere end fx. 90 minutter ned på en 80 minutters CDrom, så er Teac ikke en anbefalelsesværdig brænder.
Digit-Life har endvidere givet en detaljeret gennemgang af ekstrahering af musik fra cd'er, som du kan læse i originalartiklen (der var dog fordele og ulemper ved alle drev):
Afslutningsvis vil vi nævne, hvad mange forbrugere, der påtænker at investere i en hurtig cd-brænder sikkert bekymrer sig om:
STØJNIVEAU OG PRIS
Hurtige cd-drev larmer ofte ganske meget. Digit-Life har dog kun foretaget subjektive lyttetest, men dette er dog også langt bedre end ingenting. Lad os se, hvad Digit-Life konkludere mht. støjniveau, alle priser er fra http://www.edbpriser.dk :
ASUS CDW-4012A Retail til kr. 1.065,00:
"The drive whistles, but unnoticeably. Taking into account that this is a 48x model, I can say that ASUS achieved a success with its DDSS II technology." (DDSS II refererer til, at alle nyere Asus drev benytter patenteret antivibrationsophæng til støjdæmpning)
Kilde: http://www.digit-life.com/articles/cdrwtest/cdrw-test-ide-p14-asus40x.html
Konklusionen må her være, at Teac larmer meget mere end Asus og Plextor, men hvorvidt Asus eller Plextor larmer mindst, er umuligt at vurdere på ovenstående udsagn. Endvidere koster Plextor 17% mere end Asus, hvorfor Asus vinder den samlede stilling.
KONKLUSION
Baseret på ovenstående resultater ses følgende resultater:
Sammenlagte placeringer: Teac = 8, Asus = 12, Plextor = 14 (lavest er bedst)
At vurdere hvilket drev som er bedst, må i sidste ende være op til den enkelte at afgøre. Meget støjfølsomme personer vil eksempelvis ofte vurdere et drev udfra helt andre kriterier, end personer, der i forvejen lever fint med en meget larmende PC. Vi kan dog nævne, at Digit-Life selv konkluderede, at Teac var bedst, Asus næstbedst, mens Plextor indtog sidstepladsen. Eftersom Teac ikke er registreret på Edbpriser.dk betyder dette, at vi baseret på ovenstående testresultater og vurderinger aktuelt vil anbefale Asus 40-speed brænderen fremfor konkurrenten fra Plextor.
195.215.71.209 skrev Thursday den 30 May 2002 kl. 22:13: [ svar | nyeste ]
TEAC ligger jo som altid godt. Mit TEAC 12X var også bedst i test den gang det kom frem.....
Rune skrev Thursday den 30 May 2002 kl. 22:15: [ svar | nyeste ]
Ja, hvis nogen har kendskab til dansk forhandler af Teac 40-speed CDRW-brændere, er de meget velkomne til at skrive en kommentar herom.
195.215.71.209 skrev Thursday den 30 May 2002 kl. 23:47: [ svar | nyeste ]
LiteOn....Jeg har kun dårlige erfaringer med LiteOn, så der nok en grund til at de er så billige...
Køb ALDRIG et liteon DVD-drev, de er så skod at de ikke burde være lovlige
Tjaa, jeg hører også til de meget støj følsomme. - har lige skiftet min 2 IBM diske 75 & 18 GB ud med 2 80GB Seagate Barrcuda IV... hjalp meget!!! så har jeg også lige købt Plextor's PXW4012TA LE - sort... og jeg må sige den er for sej!!! Som de også skriver i denne test's konklusion, er Plextor'en bedst til at brænde...
Jeg er fuldt ud til freds men mit nye indkøb :-) -Brænder på alt, hvad du putter i den... ingen fejl...
Min nye 40speed Plextoren støjer meget mindre en min gamle 24Xspeed plextor.... lidt mærkelige... men de må ha lavet mekanikken meget bedre i den nye... Så jeg vil helt klart anbefale den til andre... :-)
Det er så sjovt som visse folk dog bare bliver ved med at skrive: "wee min plextor er bare så god, køb sådan en" etc. etc. Som vi kan se udfra tester sutter plextor den brede. Plextor får suverænt dårligste score. Så nej, lad dog for guds skyld være med at købe plextor når du kan få en lite-on der er dobbelt så god, til den halve pris.
Jeg glemte vist at nævne at min (billige) LiteON styrer for vildt!! :-D
Azrael skrev Sunday den 02 June 2002 kl. 03:19: [ svar | nyeste ]
Har selv en LiteOn 24x - den larmer mindre end min gamle Plextor 16x. Og så brænder den alt, man putter i den - og hvad der er næsten lige så vigtigt: Den kan læse medierne, som de er brændt - ikke kun som de burde være brændt (i modsætning til Plextoren). Så alt i alt vil jeg nok ikke anbefale folk at bruge en masse penge på en Plextor, når de for det halve får dobbelt så meget...
Jesper skrev Sunday den 02 June 2002 kl. 16:40: [ svar | nyeste ]
Da LiteOn kom til Danmark,så var der en hvis skepsis over for mærket,men det har jo heldigvis vist sig at være ubegrundet.LiteOn brænder alt man smider i den,og så er den meget billig.Jeg har selv en 12x10x32 og har kun positive oplevelser med den :)
Jeg vil give jer ret i at LiteOn er en fed brænder, og det er sku surt den ikke er med i denne test, så vi kan se hvordan den ligger i forhold til de andre... :-(
"the Plextor shows very high recording quality even at the maximum speed and works very fast with CD-RW discs".
Plextor vs. LiteOn ligner lidt AMD vs. Intel ;-)
michael skrev Tuesday den 22 October 2002 kl. 21:03: [ svar | nyeste ]
Hej
hvilke eksterne brændere kan anbefales til min acer travelmate 270 (winXP, P4, 1,6gh, 256mb) bærbare og Stationære HP (Win2000, P2, 350mh, 320mb)?
Hvilke interfaces bruges der? Står valget også her mellem plextor og liteon?
HardwareTidende er en omfattende guide til optimal afvikling af computerspil på PC. Dette kræver viden om hardware såsom grafikkort, cpu'er, ram og meget mere. Du kan læse mere om konceptet bag HardwareTidende her:
Hardwaretidende bliver kun opdateret, når der sker noget nyt og interessant. Skriv endelig til os, hvis der er noget, vi har overset; nyheder modtages gerne.