af Webmaster Friday den 12 March 2004 kl. 19:35 [ Køling ] En hurtig Athlon XP cpu kan have mange gode måneder tilbage, især da mange aktuelle spil favoriserer grafikkort fremfor cpu. Athlon XP cpu'er bliver dog ofte meget varme, men med velvalgt køler behøver god køling ikke at medføre højt støjniveau. Digit-Life har testet 45 forskellige cpu-kølere til Athlon XP 3000+, og vi ser her nærmere på udvalgte resultater mht. køleevne og støjniveau.
Digit-Life havde tidligere publiceret tilsvarende undersøgelse, hvor GlacialTech Igloo 2500 og GlacialTech Silent Breeze 462 II virkede mest fordelagtige:
Digit-Life anvendte følgende hardware i forbindelse med nedenstående testresultater:
CPU: AMD Athlon XP 3000+ CPU (Barton)
BUNDKORT: ABIT KD7-S V1.0 (nForce2)
STYRESYSTEM: WindowsXP
For at nå særlig høj cpu-temperatur blev programmet "CPUBurn burnk7" afviklet. Vi har i denne artikel medtaget de 10 bedst-placerede kølere mht. køleevne og støjniveau. Ønsker man at se samtlige 45 cpu'er, så kan originalartiklen læses her:
Det er ganske nemt at producere en køler med fremragende køleevne, hvis man er komplet ligeglad med støjniveau. Og det er meget nemt at producere en meget stille køler, hvis man ikke bekymrer sig om køleevne. Derimod er det uhyre vanskeligt at producere en køler, der både har meget lavt støjniveau OG fremragende køleevne. Da vi her på sitet hverken er ligeglade med støj eller køleevne, så søger vi i denne artikel den eller de kølere, der klarer sig bedst, når vi både vurderer køleeven og støjniveau. Derfor har vi valgt kun at fokusere på de 10 bedste kølere i hver kategori, og derefter se, hvilke(n), der klarer sig bedst. Lad os starte med at se nærmere på køleevne:
Den bedste af de testede køleløsninger kunne få Athlon XP 3000+ (Barton) ned på 56 grader celcius. Bemærk, at mange af pladserne er delte; f.eks. nåede hele 5 forskellige kølere at holde 67 og 68 grader, hvilket sikrede alle disse kølere en delt 7. og 8. plads. Den værste køler medførte temperatur på hele 86 grader (resultater ikke medtaget her), så det er ikke helt ligegyldigt, hvilken køleløsning, som man vælger. Ved kun at fokusere på de 10 bedste kølere mht. køleevne, så holdes Athlon XP 3000+ her på højst 70 grader, hvilket er en høj temperatur, men som dog ikke burde give anledning til bekymring. Lad os fortsætte med at se nærmere på støjniveau:
Her vinder Zalman CNPS7000A-serien i Silent Mode. Ovenstående viser de 10 mest støjsvage kølere, og som tidligere er mange pladser delte. Den mest larmende køler nående 60 dBA (resultater ikke medtaget her).
SAMMENLAGTE PLACERINGER
Ser vi på ovenstående oversigter mht. køleevne og støjniveau, så er kun få kølere nævnt på begge lister. Dvs. vi finder kølere som nedenstående:
Zalman CNPS7000A-Cu (Silent Mode og Normal Mode)
Zalman CNPS7000A-AlCu (Normal Mode)
GlacialTech Igloo 2500
GlacialTech Silent Breeze 462 II
Thermaltake Silent Boost
Cooler Master Aero7+ (1800rpm)
Ovenstående 6 cpukølere med deres respektive indstillinger opnåede dog forskellige sammenlagte placeringer, og tæller vi sammen, så bliver diverse placeringer således (lavest placering er bedst):
Det er sjældent at se en så overbevisende sejr, men Zalman CNPS7000A-Cu (Silent Mode) har simpelthen ingen konkurrence - ud af 45 kølere nåede denne løsning førstepladsen mht. støj og en 4. plads mht, køleevne, hvilket er intet mindre end sensationelt - et billede af Zalman CNPS7000A-Cu forklarer dog nok, hvorfor denne køler kan imponere så meget:
Zalman CNPS7000A-Cu med køleprofil af kobber, vægten er gigantiske 773 gram
Zalman CNPS7000A-Cu skal monteres via skruer i selve bundkortet, hvilket betyder, at kun bundkort med 4 store skruehuller omkring cpusoklen kan anvende denne køler. Personer, der overvejer at købe denne køler, kan her finde mere relevant information:
Zalman CNPS7000A-Cu vinder en overbevisende sejr i Silent Mode, hvor ingen andre af ovenstående køleløsningerkan kan levere blot tilnærmelsesvist lige så gode resultater. Med sine 773 gram er Zalman CNPS7000A-Cu dog i super-sværvægtsklassen og kræver 4 skruehuller omkring cpusoklen mht. montering. Denne køler kan endvidere andvendes til både socket 478 (Pentium4), socket 462 (Athlon XP) og socket 754 (Athlon 64). Hvis man er interesseret i en køler, som blot skal monteres på cpusoklens plastikudhæng, så var GlacialTech Silent Breeze 462 II bedste valg.
Uha, ville egentlig være meget mere interesseret i lydløse køling løsninger til grafikkort. Men ellers god artikel Rune - selvom du "kun" kommenterer resultater, som andre sites har lavet i forvejen.
Rune skrev Friday den 12 March 2004 kl. 19:47: [ svar | nyeste ]
Tak, gennemgang af lydløse kølesystemer til grafikkort finder du dog i denne artikel, hvilket du sikkert allerede er klar over:
213.237.12.246.adsl.amb.worldonline.dk skrev Friday den 12 March 2004 kl. 20:31: [ svar | nyeste ]
de fleste sammenligninger af Cu og AlCu modellen viser meget små forskelle (1 grad eller mindre), denne test virker underlig...
hmm.
Rune skrev Friday den 12 March 2004 kl. 21:31: [ svar | nyeste ]
Husk, at der anvendes forskellige blæserhastigheder; dvs. Zalman CNPS7000A-Cu (Silent Mode) = 62 grader, mens Zalman CNPS7000A-AlCu (Silent Mode) når hele 71 grader - dvs. en forskel på hele 9 grader. Sammenligner du ved "Normal Mode" er forskellen på 7 grader. Så der er meget stor forskel på "Cu" og "AlCu". Se alle resultaterne her:
Jeg kan også kun undre mig. De kølere har været på markedet længe efterhånden, og samtlige tests jeg har set viser at Cu og AlCu er meget tæt på hinanden. Og AlCu vejer tæt på det halve og koster vist nok også noget mindre.
Når man tager i betragtning at jeg gerne vil kunne flytte min pc uden de store belastninger for mit motherboard, og at jeg ikke har vundet den store premie i lotto (endnu ;o) så vil jeg klart gå efter AlCu modellen næsten gang jeg handler ind.
Rune skrev Saturday den 13 March 2004 kl. 12:12: [ svar | nyeste ]
Som resultaterne fra Digit-Life klart viser, så er Cu hele 9 grader køligere end AlCu i "Silent Mode", dette er efter min opfattelse en gigantisk forskel (næsten 10 grader), så jeg ville bestemt vælge Cu fremfor AlCu (og med 7 - 9 graders forskel i ovenstående test, så er AlCu og Cu vel alt andet end tæt på hinanden - snarere milevidt fra hinanden).
Hvis du har 1 test der viser 10 graders forskel og en masse andre tests der viser 1 grad eller mindre i forskel - hvem bør man så normalt stole på?
Og nej, jeg orker ikke at finde andre tests for at underbygge min påstand. Jeg har lige fået 5 DVD'er ind ad døren og de føles på en eller anden måde vigtigere lige nu ;o)
Mick skrev Tuesday den 16 March 2004 kl. 16:16: [ svar | nyeste ]
Hvis den ene tester med sin fremgangsmåde kan overbevise mig om at en milliard andre tager fejl så stoler jeg på ham/hende.
Flertallet har bestemt ikke altid ret - og det gælder i *særdeleshed* mange af disse temperatur-målinger hvor man ofte kan tiltro testerne for at sove i timen.
Da jeg mener at alle de profiler jeg har været i nærheden af der indeholder kobber synes at køle mærktbart bedre vil jeg også tro at "AlCu"-modellen er klart bedre end den rene "al"-model.
Men enhver må jo afgøre det med sig selv. Hvis man ikke mener det nødvendigt så køb da en "al-model ... så opdager man nok hvordan den er i praksis. Men jeg skal IKKE have andet end noget med MASSER af kobber i (eller sølv for den sags skyld!).
Det var en god test, men hvornår opdager man at Taisol laver en Heat-pipe køler til AMD cpu som er fremragende men desværre ikke lydløs (ca 30db),jeg kører med AMD 3000 cpu og holder 46 grader ved normal belastning og 56 grader ved max belastning,og denne cpu køler er til sokkel mont,alle 6 huller på cpu soklen den koster kun 359 kr og er alle pengene værd.Så til alle jer der ikke har 4 huller i bundkortet er der stadig mulighed for en fed køler til overclocking.
Ra skrev Friday den 12 March 2004 kl. 22:30: [ svar | nyeste ]
En tanke: Det ville have været ret fedt, om de havde taget AMDs Box-køler med i sammenligningen, så man kunne se om det er OK at spare en dyrere køler og "bare" købe en Box-løsning!
Rune: Hvordan tror du at "vinderen" blandt disse køb-en færdig-køler-MED-blæser vil klare sig i forhold til en Thermalright SLK-947U med en stille Papst-blæser på???
Rune skrev Friday den 12 March 2004 kl. 23:07: [ svar | nyeste ]
Kun et gæt, men der er vel stor sandsynlighed for, at Zalman CNPS7000A-Cu vil klare sig stort set lige så godt som andre high-end køleløsning (grundet sin enorme vægt samt kobbermængde); men mon ikke, at Thermalright SP-97 med f.eks. Pabst 19 dBA stadig er i førertrøjen... Lidt ærgerligt, at Digit-Life ikke har diverse high-end kølere med også.
R fe skrev Friday den 12 March 2004 kl. 23:26: [ svar | nyeste ]
773g kobber lyder godt og fortrøstningsfuldt heh.
men Ra gav mig lige lidt at tænke på med hensyn til den indbyggede blæser...
er der nogen der ved noget om hvorvidt man kan udskifte blæseren i en zalman 7000a cu?
hvordan sidder blæseren overhovedet fast på køleren? blæseren har ikke den der traditionelle firkantede ramme som normale blæsere har...
er det en 60mm eller 80mm blæser? eller?
når man ser på køleren i forhold til prisen omkring 300kr så lyder det jo meget godt. men kan kølerprofilen genbruges når blæseren engang bliver slidt så meget så det larmer som et savværk?
Køler min nye Athlon64 3200+ fremragende. Ved 1900 omdr. (lydløs) og 15 min prime, nåede den kun op på 46 grader. Idle svinger mellem 33 og 35, alt efter rum temp.
De mangler dog en anden interessant højtydende og budgetminded køler...
ThermalTake Extreme Volcano 12. En kobberkøler med trinløs variabel blæserhastighed, stor køleevne og en vægt på lige over 700 gram.
Den er rigtig god. har samlet flere computere med den. Den er meget lydløs på laveste blæserhastighed og yder stadig rigtig godt. Prisen er bestemt også fornuftig. Edbpriser pt. 235,- !!
Min CoolerMaster Aero7+ holder min AMD Barton 2600+ @ 1921Mhz på 38 ved Idle og 44 ved Load ;) fint tilfrend men det er også når den køre 3600 omdrejninger.
lerbech skrev Saturday den 13 March 2004 kl. 14:03: [ svar | nyeste ]
min bla bla bla bla, min xp1700+ holdes på 60 grader alene med en coolermaster HHC-l61 uden blæser (læs: passivt kølet)
Søren skrev Saturday den 13 March 2004 kl. 14:13: [ svar | nyeste ]
Øv, IE "spiste" min kommentar, så I får en forkortet udgave:
Til de interesserede så læs sammenlignen mellem Zalman CNPS7000 og forskellige Thermalright modeller (SP97, SP94, SLK900U) her:
http://www.silentpcreview.com/article132-page1.html
Der anvendes en Panaflo L1A der bedst kan sammenlignes med en Papst 19db (kører 1900rpm ved 12V). Ved sammestøjniveua (subjektivt) kører Zalmanen ved 5V og Panaflo ved 9V, her køler Zalmanen 2-3 grader bedre, og samtidigt koster den ca. 200kr mindre end Thermalright med Papst blæser.
Thor skrev Saturday den 13 March 2004 kl. 14:42: [ svar | nyeste ]
Grunden til de høje målte temperaturer må selvfølgelig hænge sammen med den høje rumtemperatur på 33 grader under testen. I mit hjem er der 18-19 grader på denne tid af året, derfor kan min TT Slient Boost holde min Barton 2500+@2068MHz på max. 41 grader under full load (Prime 95 Torture).
0x503e9a04.odnxx3.adsl-dhcp.tele.dk skrev Saturday den 13 March 2004 kl. 19:44: [ svar | nyeste ]
Har en Silent Boost og kører både 2500 og 3200 med ca.2600 rpm og sys temp. på 35. vCore 1,63
Somsagt er det en Barton2500 som jeg nogen gange indstiller til 3200...jeg ved så ik' om en 3200 har 333 eller 400 FSB. Temperaturen kommer aldrig over 52 når den har kørt i flere timer + at jeg også har prøvet med cs og ut2k3. Det jeg så ikke forstår er, hvordan kan en 3000 så komme helt op på 63 =)
3e6b38fc.rev.stofanet.dk skrev Saturday den 13 March 2004 kl. 23:15: [ svar | nyeste ]
De høje temperaturer i denne test kan forklares ved et problem, som er kendt fra nyere Abit bundkort - de tester 8-12 gradere højere på CPU'en end bundkort fra andre fabrikanter.
Se evt. forum på Abit's hjemmeside, her rapporteres problemet var utallige brugere.
Sway skrev Saturday den 13 March 2004 kl. 23:18: [ svar | nyeste ]
Fin opsumering Rune.
Er dog enig i at temperaturerne virker usandsynligt høje.
Har ik læst original artiklen, (er for træt) så ved ik hvad rumtemperaturen er. det kan jo også skyldes fejlmålinger på abit bunkort.
Hvilke erfaringer har i med OC af AMD cpu/varme?. jeg har et princip med at 60 celcius MAX ved load.Ellers så clocker jeg ned.
Vedr. blæser udskiftning så tror jeg det er en meget dum idé.
en af grundene til zalman's overlegenhed er jo at den bruger enormt STOR blæser og flytter meget luft ved færre omdrejninger, og ingne ramme har så derfor også flytter luften ude i siderne.
Derudover er blæseren der sidder i på ingen måde ringe, ligesom det til tider er set hos fx. thermaltake. Til tider ser man producenter som bruger en glimrende køleprofil og så smækker en lorteblæser på.
Så både larmer og flytter lidt luft.
Men ja al magt til 7000A-CU.
Og Fan-Maten er også en genial opfindelse, især enkelt styk. prisen taget i betragtning.
Tror nu dog stadigvæk at thermaright sp97 med 92 mm papst blæser ville være noget bedre.
Men det er jo bare gisninger.
R fe skrev Saturday den 13 March 2004 kl. 23:51: [ svar | nyeste ]
om det er en dum ide at udskifte nedslidte blæsere kan jo diskuteres. jeg udskifter i hvert fald mine blæsere når de skråler deres dødssange. det kan så godt være at zalman blæseren er stor, stille og god kvalitet osv. men det ændre jo ikke noget ved at den bliver nedslidt en dag...og så har man måske ikke lige lyst til at skifte køler, få bagsiden af motherboardet frem, rense cpu, købe nyt kølerpasta fordi lillebror har børstet tænder eller skidtet er blevet væk....du ved vel hvad jeg mener. det er jo meget bedre når man bare kan udskifte blæseren.
"zalman's overlegenhed er jo at den bruger enormt STOR blæser"
øøhhh nu ved jeg ikke helt...man udskifter vel bare stort med stort? Borchers siger længere oppe at det er 92mm. det er da en standard man rimelig let kan få fat i. eller det er måske ikke en 92mm? eller hvad er det du siger?
at der er en ramme på de blæsere man køber enkeltvis er jo lidt ligegyldigt hvis man bare kan knække dem af...det store spørgsmål er så bare hvordan blæseren skal side fast...hmmm
magt til 7000A cu men hvis ikke man kan udskifte blæser så vil jeg i hvert fald ikke købe den
>>>Kian Jakobsen...Selvom Rune tager resultaterne fra andre sider, så er der vist mange der ikke kunne forestille sig et "Hardwaretidende" uden ham. Vi er mange der synes dette er det suverænt bedste danske site hvad angår hardware.
Kanont arbejde der bliver udført. Tænk bare....man kan bare klikke herind og læse det hele på dansk....serveret på et sølvfad. LÆKKERT :o)
Keep on going Rune :o)
>>>Over and out<<<
Anden skrev Sunday den 14 March 2004 kl. 02:36: [ svar | nyeste ]
Synes den køler er fed at se på. Så den osse på thg.com amd64 video test10, og sagde wow. Men må indrømme, det eneste rigtige er vandkøling, især folk der benytter deres computer meget og spiller meget. Koolance eller Corsair må ringe nogle klokker, især os nørder her på ht der gange på gang læser disse test referater..
213.237.12.246.adsl.amb.worldonline.dk skrev Sunday den 14 March 2004 kl. 03:42: [ svar | nyeste ]
igen: denne test er den eneste jeg har set på nettet, hvor der er mere end 2 graders forskel på Cu og AlCu modellerne. Mit gæt er, at nogen har messet op med AlCu-modellens fanmate-indstilling, så den temp der er givet (kun en temp!), er for 5 volt.
Kik på silentpcreview.com, og søg på andre reviews. De vil sige noget andet end denne test.
min athlon 2400+ thor. køre normalt 2000MHz den har jeg øjeblikket på omkring 2370 MHz med lidt vand og den bliver omkring 40 - 45 højst. og så siger den ikke det store mine hard diske larmer faktisk mest sammen med lidt rumlen fra pumpen.
Søren skrev Sunday den 14 March 2004 kl. 13:05: [ svar | nyeste ]
Hvorfor er det at folk er overbevist om at en Thermalright SP94/SP97 er bedre end Zalman CNPS7000A-cu? Der er klart at du kan få bedre ydelse hvis du simpelthen giver blæseren gas og installerer en Delta extreme scream og kører 6000rpm, men ved samme støjniveau og samme mængde flyttet luft tror jeg at der ikke er den store forskel mellem en Thermalright og en Zalman. Hvis man installerer en blæser der flytter lidt luft tror jeg Zalmanen vil gøre det bedre end Thermalrighten, da dens design gør det lettere at fjerne den varme luft ved en blæser ved få rpm.
R fe skrev Sunday den 14 March 2004 kl. 13:27: [ svar | nyeste ]
så er der jo spørgsmålet om man overhovedet KAN sætte en delta på zalman køleren...hmmm?
Søren skrev Sunday den 14 March 2004 kl. 20:40: [ svar | nyeste ]
Nu skal det jo forstås som at Deltaen kan sættes på Thermalrighten, og IKKE på Zalmanen. Men det er nu muligt at modde sin Zalman med en anden blæser, og samtidigt montere antivibration.
OCX_DK skrev Sunday den 14 March 2004 kl. 21:17: [ svar | nyeste ]
tjaaa en kanon køler,støjsvag,effektiv,problemløs montering,og så er den sq oss billig
idle ca 36 grader heavy load ca 47 grader så den er sq okay og ihvertfald til prisen
Bør måske lige nævnes at den kører fuld skrue i et thermaltake xaser 3 kabinet med 7 blæsere hehe ((-:
Bundkort abit ic7g-max3
cpu p4 2,6 ghz 800mhz fsb @3.2 ghz
Ram ocz Gold dual channel kit 1 gb ddr 4000
grafik kort Powercollor 9800 pro 256 mb ddr 2 ram
cpu køler zalman cnps 7000a-cu
hd wd raptor 10000 8 mb cache 2 stk striped raid 0
psu zalman zm 400a-apf
dvd jlms 16 x
brænder liteon 52x36x52
Så vidt jeg husker...har www.tweak.dk haft en køleroundup, med forskelige slags af disse kølere..
OCX_DK skrev Tuesday den 16 March 2004 kl. 20:07: [ svar | nyeste ]
jeg har dog lige erfaret at der er et lille problem med zalman køleren )))-:
den bliver hurtigt snavset til med støv og så køler den alså ikk en bønne
så drenge og piger en ugentlig støvsugning eller spray luft er sagen
bare lige et lille tip
Tom-tom skrev Wednesday den 17 March 2004 kl. 03:02: [ svar | nyeste ]
red_martians:
Zalman er beregnet til hulmontering. og mange AMD-bundkort har kun hasper..Hvad vil du så anbefale hertil??
Den er desværre meget følsom med hensyn til støv så hvis man ikke har nerver til
at pille køler af hver anden måned....så køb en anden.
Den blæser som er monteret fra start er heller ikke den bedste - men den kan let
udskiftes med en af bedre kvalitet.
Støj er en anden sag....Men med en fanmate og et kompromi imellem grader og dB
kan et godt resultat opnås. (med original blæser fra taisol)
Ved en rumtemperatur på 22 grader og 22xx.Rpm på CPU blæseren ligger CPU-temp på
45 grader. Med hensyn til støj ved disse omdrejninger kan jeg sige at min maxtor
harddisk & min strømforsyning hendholdsvis hyler og summer langt mere end min
cpu-blæser gør og det er med åbentstående kabinet.
Ikke en voldsomt lav temperatur men da min PC for tiden står i stuen og virker
som TV er det et must at den er stille...
(Eller render frøknen jo bare ud og bruger penge på et bæ-TV imens jeg sidder og
bruger dage & uger på at finde det bedste køb til prisen)
Ved 3000 Rpm (+/-) ligger CPU-temp på 38.grader når jeg er på nettet og hører lidt musik imens. Når jeg spiller ligger CPU-temp omkring 55.grader og det kan jeg godt leve med.
Alle de temp jeg skiver er når min PC har været tændt i Laaannng tid.
Alt i alt en OK blæser som larmer lidt for meget og køler effektivt i en til
to måneder af gangen.....Det kunne dog være interessant at montere en anden blæser - Måske på toppen af køleprofilen..?
Min CPU er iøvrigt en barton 2600+ og køleren er monteret med artic silver 3
En 38-55.grader varm hilsen
Tom-tom
Tyffe skrev Thursday den 18 March 2004 kl. 02:07: [ svar | nyeste ]
NU var det heller ik optimalt at teste det i en sauna christ 33 grader
129.142.27.28 skrev Saturday den 20 March 2004 kl. 08:10: [ svar | nyeste ]
Hvorfor investere i dyre kølere når man kan få en udmærket køler med i prisen for blot en 20 ekstra. Har selv lige købt en Barton 2600+ in a box og er meget tilfreds med lydniveaut fra den AVC 112C86 køler der følger med. Den kan næsten ikke høres, og er ligefrem behagelig at sidde ved i flere timer.
AllanD skrev Monday den 12 April 2004 kl. 20:08: [ svar | nyeste ]
Jeg har kigget på Zalmanns installations "video" og som jeg forstår det skal jeg ta min Abit AN7 ud for at montere svinet. Er det rigtigt. Det går ikke med mine 10 tommelfingre....
Rune skrev Monday den 12 April 2004 kl. 20:11: [ svar | nyeste ]
Ja, hvis du skal anvende Zalman CNPS7000A-Cu, så skal du have fuld adgang til bundkortets bagside - dette er problemet ved diverse high-end kølere.
Når man måler CPU temperaturen, er det så
1) CPU Die (termisk diode målt via I/O sensor),
2) ABS II (termisk diode målt via IC LM90), eller
3) Den eksterne CPU temperatur
?? Informationerne er taget fra mit Soltek kort med Soltek's hardware monitor.
Rune, tak for dit svar i dag under "Test af 7 forskellige typer af kølepasta". Nu fik jeg endelig sat en ny og bedre køler på (med noget arcticsilver pasta): En Thermaltake TR2-M3. For så vidt en low-end køler, som jeg gave 154 kr. for, men den larmer kun 21 Db og temperaturen er faldet meget ifht. min gamle Glaciatech Igloo 2420, som larmede mindst 26 db. Nu idle 39. før 52 (cpu-diode):-))
Hej jeg har et Asus A7n8x bundkort med en AMD Barton 2800+, en TT silent viking 2 køler og pc3200 Dual channel ram fra corsair. Ved alm. load ligger cpu på ca. 51-51 grader og omkring 58-60 ved full load.
Mit spørgsmål er hvilken køler kan anbefales hvis jeg vil overclocke til 3200+, så jeg kan køre med 400 mhz bus, istedet for 333mhz.
Jeg har en ven, som har næsten samme system, han bruger en alpha køle profil, med en papst blæser påmonteret. Syns dog at ovenstående blæsere ser mere tiltalende ud. Er der nogle der er bedre til overclockning end andre ???
Og nu mens jeg spørger, hvilken kølepasta er god at investere i.
Mick skrev Wednesday den 28 April 2004 kl. 14:42: [ svar | nyeste ]
Hvis du vil nå de 3200+ skal du evt. overveje at gøre noget ved køling af North Bridge chippen.
Jeg har kørt som 3200-3400+ med min Barton 2800+ (har nu skiftet til AMD64) - men kun med vandkøling kunne jeg nå disse tal (med luft nåede jeg max. 190-195 Mhz FSB). Og så er A7N8X temmelig picky mht. til de anvendte RAM-klodser... ;o)
Held og lykke!
ns.bankinvest.dk skrev Tuesday den 18 May 2004 kl. 12:24: [ svar | nyeste ]
Tak for alletiders site. Du gør et stort arbejde for folket Rune,
Jeg vil gerne opgradere min XP1800 til en XP3000 (333mhz), som helst skal støje så lidt som muligt. Jeg er imidlertid udstyret med 10 tommelfingre, så jeg overvejer at købe en PIB-version (især da jeg tidligere har følt at jeg nær brækkede CPUen da jeg monterede en støjsvag køler, som dog viste sig ikke at være særlig støjsvag)
Er sådan en PIB et reelt alternativ til de øvrige kølere ?
Rune skrev Tuesday den 18 May 2004 kl. 12:31: [ svar | nyeste ]
Selv tak :-) Generelt er disse in-a-box-kølere ikke gode eller støjsvage til Athlon XP; der dog andre kølere, som er mindst lige så nemme at montere, og som både køler og larmer mindre. Dvs. ønsker du ikke en high-end køler, der skal monteres med skruer i bundkortet, så ville jeg anbefale GlacialTech Silent Breeze 462 II, som er garanteret til og med XP 3000+ og kun larmer 20 dBA:
0x50a695e3.arcnxx13.adsl-dhcp.tele.dk skrev Wednesday den 02 June 2004 kl. 21:16: [ svar | nyeste ]
Rune!? Herlig artikel! ... Men lige en ting! jeg er på udkig efter en støjsvag CPU køler til min P4 Northwood..(dette er godt nok en artikel til AMD, men alligevel) Jeg er så faldet over en Aerocool Deep Impact DP-102 (http://www.aerocool.us/cooler/DP102.htm).. Der er nogle tests af den, men kun tests af den med en blæser på, eller to... Så er det så jeg spørger dig, om du ikke tror at den kan køle en Intel P4 Northwood 2,4 GHz?? Det burde den da kunne.. og hvis ikke.. tror du så ikke at den kan køre med EN Papst 12 dB blæser?
På forhånd tak!
P.S. SUPER HERLIG ARTIKEL!
Rune skrev Wednesday den 02 June 2004 kl. 21:44: [ svar | nyeste ]
Tak; Aerocool DP102 burde virke glimrende til P4, jf. disse specifikationer:
Hvis du har plads til denne køler i dit kabinet, så burde den være fremragende, check blot hos din forhandler, at den leveres med monteringsgrej til socket 478. En Pabst 12dBA burde nok være fordelagtig under alle omstændigheder - evt. kan du finde mere inspiration til valg af P4-køler her:
0x50a695e3.arcnxx13.adsl-dhcp.tele.dk skrev Wednesday den 02 June 2004 kl. 22:00: [ svar | nyeste ]
Ok, mange tak!
Morten skrev Saturday den 19 June 2004 kl. 23:11: [ svar | nyeste ]
Ja det er en sag, jeg har nu kørt med en i 3-4 måneder på en AMD3,0. Jeg kan holde temp. under 30C det har jo også lidt med rumtemp. hvor computeren står.
Kort kan det siges den er stor, tung, flot, lydløs, kold og lidt dyr. Jeg kan kun anbefale.
På grund af vægten skal den skrues direkte på bundkortet med medfølgende beslag, og bundkortet skal være godt understøttet. Tab ikke computeren den tunge køler kan ødelægge bundkortet.
HardwareTidende er en omfattende guide til optimal afvikling af computerspil på PC. Dette kræver viden om hardware såsom grafikkort, cpu'er, ram og meget mere. Du kan læse mere om konceptet bag HardwareTidende her:
Hardwaretidende bliver kun opdateret, når der sker noget nyt og interessant. Skriv endelig til os, hvis der er noget, vi har overset; nyheder modtages gerne.