af Webmaster Monday den 21 May 2001 kl. 17:35 [ Processorer ] Det er lykkedes for det tyske c't magazine at få en mobil Athlon4 cpu til at virke på Asus A7V133 bundkort (KT133A chipsæt) og sammenligne direkte med Athlon Thunderbird (takket være en ny Palomino-kompatibel bios fra Asus). Selv om den mobile version af Athlon4 ikke er helt identisk med Athlon4 til stationære systemer, så burde forskel i ydelse dog være minimal. Så her kan du få en ide om, hvor meget hurtigere Athlon4 er i forhold til Thunderbird, når begge cpuer er på 1 GHz:
Kun Athlon4 og Athlon Thunderbird kan sammenlignes i overnstående, da Intel cpuerne ikke er testet med bl. a. samme bundkort og grafikkort. Derimod kan vi observere følgende:
Athlon Thunderbird vs. Athlon4
3DMark (2000): Athlon4 er 3% hurtigere
Quake3 Arena (Fastest!): Athlon4 er 7% hurtigere
Unreal (Tournament): Athlon4 er 5% hurtigere
PovRay: Athlon4 er 1% hurtigere
C3D: Athlon4 er 7% hurtigere
Sysmark: Athlon4 er 2% hurtigere
I gennemsnit er Athlon4 derfor 4% hurtigere end Athlon Thunderbird. Dette er slet ikke så ringe endda, da Athlon4 ikke burde være hurtigere end Athlon Thunderbird. Det eneste, som kan give Athlon4 mere vind i sejlene end Athlon Thunderbird er, at Athlon4 understøtter SSE (kaldet 3D-Now-Professional). Og netop denne SSE-understøttelse nyder Athlon4 godt af i Quake3 Arena. Umiddelbart ser det således ud til, at Athlon4 takket være SSE er op til 7% hurtigere end Athlon Thunderbird, hvilket er langt bedre end ingenting. Endvidere ankommer Athlon4 til stationære PC'ere fra 1400 MHz og til 1733 MHz, så i Quake3 Arena burde en 1400 MHz Athlon4 teoretisk set være præcis lige så hurtig som en 1500 MHz Thunderbird. Vi vender tilbage til Athlon4, når mere detaljerede tesresultater foreligger.
Athlon4 understoetter ogsaa hardware-prefetch. Dette faar betydning hvis baandbredden til RAM er stor nok. I benchmarks, som ikke understoetter SSE er Athlon4 stadig hurtigere end T-bird. Isaer hvis RAM er hurtig nok (DDR istedet for SDR).
Rune skrev Monday den 21 May 2001 kl. 20:14: [ svar | nyeste ]
Det er naturligvis muligt, at Data Prefetch kan spille en rolle mht. Athlon4 ydelse. Dog ser non-SSE applikationer som UT (og vel også Sysmark og PovRay) ikke ud til at give meget, mens Q3A, som er hæftig SSE-optimeret, vinder meget (men Q3A er også meget glad for båndbredde, så vi skal naturligvis ikke konkludere for meget). Data Prefetch er naturligvis et plus, og interesserede kan læse mere om Data Prefetch her:
Rune skrev Tuesday den 22 May 2001 kl. 12:58: [ svar | nyeste ]
Her kan du læse info vedr. AMDs fremtidige CLAWHAMMER cpu (Athlon5? :-), som ser ret spændende ud. Da der er tale om oversættelse fra japansk, så læs teksten med en god portion overbærenhed:
HardwareTidende er en omfattende guide til optimal afvikling af computerspil på PC. Dette kræver viden om hardware såsom grafikkort, cpu'er, ram og meget mere. Du kan læse mere om konceptet bag HardwareTidende her:
Hardwaretidende bliver kun opdateret, når der sker noget nyt og interessant. Skriv endelig til os, hvis der er noget, vi har overset; nyheder modtages gerne.